Свято такого масштабу проводиться вперше, воно було організоване Черкаською єпархією за сприяння та під патронатом мера Черкас Анатолія Бондаренка. Для проведення свята було надано найкраще приміщення – Черкаську обласну філармонію.
Перед початком обидва організатори, митрополит Черкаський та Канівський Феодосій та голова Черкас Анатолій Бондаренко, дали брифінг для присутніх представників медіа. Мер міста подякував митрополиту Феодосію за ідею цього свята у перший день Різдва Христового та обіцяв сприяти, щоб воно стало традиційним для Черкас. У свою чергу митрополит Феодосій висловив слова щирої подяки Анатолію Бондаренку за всебічну підтримку ініціативи Черкаської єпархії. Після цього вони звернулися безпосередньо до учасників та гостей з привітанням, побажавши всіляких благ та святкового настрою.
Сама святкова програма була насиченою. Були захоплюючі конкурси, анімація, театралізована концертна програма «Різдвяне диво» за участю Народного художнього колективу України вокальної студії «Карамель» Черкаської гімназії №31, Драматичного театру «Різдво» та зразкового хореографічного колективу «Усмішка» із міста Олександрії. Ними було представлено виставу «Квітка-душа» за мотивами відомої дитячої казки «Червона квіточка». Всі діти отримали солодкі подарунки із рук черкаських сестер милосердя Марфо-Маріїнського сестринства. 9 січня у кафедральному Архангело-Михайлівському соборі Черкас відбулося ще одне свято: 2-й Фестиваль Різдвяних колядок Черкаської єпархії, на який з'їхалися колективи колядників з усієї Черкащини.  

Теги: