Організація вже 7 років забезпечує військових на фронті всім необхідним. Зараз у В’ячеслава Скічка виявили рак, і він сам потребує допомоги. Приєднатися до зібрання міг будь-хто.

«На таких молитовних сніданках ми можемо відірватися від щоденної суєти, щоб попросити у Бога благословення. Щоб ми могли зробити головні та необхідні справи, що стоять перед нами. Це ті справи, які черкаська громада очікує від нас», – сказав глава Черкаської єпархії ПЦУ митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Учасники заходу помолилися за мир в країні, про добробут, Божого провидіння керівникам. Згадали також служби, які перевіряють повідомлення про замінування в школах Черкас. У заході взяли участь представники культури, виконавчої влади, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій, освіти, військові, волонтери, підприємці та духовенство. Організаторами заходу виступили ГО «Рух Реформації» та обласна Рада Християнських церков. Захід був присвячений Різдву.

«Ми хотіли зібрати людей під одним дахом, щоб разом відсвяткувати Різдво. Наше бажання – консолідувати впливових черкащан із різних сфер навколо християнських цінностей, щоб наша країна розвивалася належним чином», – сказав голова ГО Рух Реформації, координатор ГС «Всеукраїнський собор» в Черкаській області Валерій Бєляєв.

Під час молитовного сніданку виконавці з християнських церков міста співали різдвяні пісні. Священники читали Біблію на загал та разом з усіма присутніми помолилися за Україну та область.

«Я надзвичайно зворушений своєю участю у цьому молитовному сніданку. Це надзвичайна подія для жителів міста, області та всієї України. Такий сніданок об’єднує людей різних політичних переконань, статей, релігійних об’єднань, статків та бачення», – зазначив перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Олександр Черевко ректор ЧНУ імені Б. Хмельницького впевнений, що про християнські цінності потрібно говорити в школах. Про це чоловік розповів із кафедри на молитовному сніданку. Він також наголосив на важливості заходу.

«Молитовні сніданки відіграють духовно об’єднуючу роль, як в Україні, так і в регіоні. Щоб ми не робили, ми повинні дякувати Богу, поважати. Любити один одного, нести духовність у маси», – сказав він.

«Я вважаю, що головним у молитовному сніданку є процес об’єднання. Я переконаний, що тільки разом із Христом, разом із Господом Богом ми можемо творити добрі справи», – наголосив заступник директора департаменту соціальної політики Ігор Волошин.

Начальник відділу інформаційної політики ЧМР Юлія Кропива також розповіла, що часто молиться до Бога: «Я щовечора дякую Богу і прошу благословення на всі мої справи. Вважаю, що такі заходи просто необхідні, для того, щоб наша країна стала кращою, ми повинні бути єдиними».

Теги: