За час існування цього навчального закладу у його стінах підготовлено понад 3,5 тисячі висококваліфікованих медичних фахівців, як для ЗС України, так і інших військових формувань (Прикордонні війська, Повітряні сили, Національна гвардія). З перших днів російської агресії, у складі лікарсько-сестринських бригад, груп підсилення і мобільних госпіталів, випускники та слухачі академії рятували життя пораненим та травмованим захисникам України.

У вітальному адресі, який зачитав протоієрей Олег Скнар, до науково-педагогічних працівників військово-медичної сфери та слухачів Академії зі словами привітання звернувся предстоятель помісної Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«У час, коли на сході України точиться війна, на ваші плечі лягли непрості виклики та обов’язки. Однак переконаний, що професіоналізм, самовідданість та патріотизм допоможуть вам і надалі виховувати достойних військових медиків і рятувати життя захисників України. Бажаю, щоби слово Боже та спасительні настанови Христа завжди залишались дороговказом на життєвому шляху вашого колективу та вихованців. Нехай благодать Господня надихає вас і наповнює серце любов’ю, щирістю та надією, захистить від життєвих негараздів, допоможе у служінні й здійсненні добрих задумів», – зокрема йшлося у привітанні митрополита.

Теги: