На Рівненщині п’ятидесятницькі церкви за рік зросли більш як на 700 нових членів – репортаж із звітно-виборної конференції

Вступне слово мав старший пресвітер об’єднання Олександр Коток. На конференцію прибули 318 делегатів та 14 гостей. Серед них перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок, старший єпископ Волинського обласного об’єднання Михайло Близнюк, пастор церкви с. Котів Волинської області Сергій Бас, вчитель, працівник департаменту освіти Василь Попудник.

Василь Попудник виклав семінар на тему «Член Церкви, чи член Тіла?». Служитель порушив питання пасивності багатьох християн, які є членами євангельських церков. Були названі умови членства, запропоновано різні моделі служіння, які дозволили б активніше залучати членів церков до праці.

Присутні заслухали звіт старшого пресвітера УЦХВЄ Рівненщини Олександра Котка.

Було зазначено, що станом на 01.01.2022 р. на Рівненщині є 297 зареєстрованих церков та 27 незареєстрованих, в яких перебуває 35053 членів. 250 рукопокладених пасторів та 45 нерукопокладених, а також 648 рукопокладених дияконів та 113 не рукопокладених. Протягом 2021 р. прийняли водне хрещення 1485 людей, 451 прибули з інших громад (з них 162 прибули з інших громад УЦХВЄ, 289 – з інших громад).

Віталій Зозуля зачитав звіт ревізійної комісії.

У виборчій частині конференції затвердили порядок процедури, обрали лічильну комісію. Серед висунутих кандидатів розглядалися двоє – діючий старший пресвітер Олександр Коток та його заступник Анатолій Яковець. Однак останнього, через пункт статуту про досягнення 60-річчя, відкритим голосуванням зняли з кандидатів. Рішенням таємного голосування (2/3 голосів) старшим пресвітером Рівненського обласного об’єднання УЦХВЄ було обрано Олександра Котка. Першим заступником обрали Олександра Чернюшка, скарбником – Миколу Свірчука. Ревізійну комісію залишили в попередньому складі.

Бюджет обласного об’єднання на 2022 рік затвердили в розрахунку 10 грн з члена (раніше 8 грн). Розглядалося питання про діяльність оздоровчого табору, зокрема, його фінансування (окремим збором).

Щодо змін у структурі, то поки що вирішили залишити регіони та райони за старим поділом. Зачитали звернення від деяких церков з проханням вдосконалити організаційну структуру, взявши за приклад досвід Волинського обласного об’єднання, де за регіональним служителем закріплено до 30 церков. Для цього буде необхідно збільшити кількість регіонів (раніше їх в обласному об’єднанні існувало 4), обрати у кожному регіоні служителя з подальшою можливістю рукопокладати його у сан єпископа.

Також відтепер з’явилося право на щорічній звітній конференції передчасно відкликати старшого служителя об’єднання, якщо буде така необхідність. Адже до цього таке право мала лише звітно-виборна конференція, яка проводилася раз у чотири роки.

Найближчим часом будуть проведені районні конференції для обрання регіональних заступників та старших служителів району. В результаті сформується склад обласної ради.

Завершили звітну частину молитвою за тих, кого обрали та тих, кого рукопоклали на служіння у минулому році.

Після чого учасників конференції привітав мер міста Рівного Олександр Третяк.

Анатолій Козачок сказав заключну проповідь і закликав до завершальної молитви за потреби один одного.

Теги: