Розглянувши оприлюднену на прес-конференції в м. Ужгороді 01 червня 2010 року заяву протоієрея Олександра Гука про те, що він вважає себе недостойним відповідних наукових ступенів і вчених звань, здобутих упродовж 2003 - 2009 рр. в академії, Вчена рада та Спеціалізована Вчена рада Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія від 17 червня 2010 року ухвалили наступні рішення:


1. Відмінити відповідні рішення Вченої ради Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія про присвоєння вчених звань доцента, а відтак професора протоієрею Олександру Івановичу Гуку як такому, що не відповідає таким високим вченим званням (протокол Вченої ради УУБА №11 від 17.06.2010 р., рішення прийнято одноголосно).

2. Відмінити відповідне рішення Спеціалізованої Вченої ради Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія про присвоєння кандидату богослов'я, протоієрею Олександру Івановичу Гуку шляхом нострифікації  наукового ступеня доктора богослов'я як такому, що не відповідає такому високому ступеню (протокол Спеціалізованої Вченої  ради № 30 від 17.06.2010 р., рішення прийнято одноголосно).

3. Звернутися до протоієрея Олександра Гука з вимогою здати у відділ кадрів Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія відповідні атестати і дипломи про раніше присвоєні йому вчені звання та науковий ступінь, а також відповідні нагородні знаки академії.

4. Рішення УУБА з цих питань довести до відома Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви та правлячого архієрея - Високопреосвященнійшого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського.

Прес-служба УУБА

Теги: