14 вересня в Українській Греко-Католицькій Церкві святкуватимуть Всесвітній Екологічний День Творця. В цей день в греко-католицький храмах молитимуться та служитимуть екологічні служби за збереження природи, повідомляє Ugcc.org.ua.  

Молебень за участю Блаженнішого Любомира Глави УГКЦ, відбудеться у храмі св. Миколая на Аскольдовій Могилі (м. Київ, вул. Паркова Дорога 1) 18:00.

Організаторами заходів в рамках святкування Дня Творця виступили Комісія УГКЦ для сприяння єдності між християнами та Бюро УГКЦ у справах екології. „Християнські церкви Європи сьогодні дуже переймаються проблемами екології. Святкування цього дня співпадає з початком Літургійного року, коли Господь сотворивши світ та наповнивши його життям дарував людині розумно управляти та дбати про навколишній світ” – зазначає о. д-р. Ігор Шабан.

День Творця, як християнське екологічне свято, був започаткований у 1989 році з ініціативи Вселенського Патріарха Димитрія І, який закликав увесь християнський світ у день початку нового церковного року (14 вересня за Юліанським календарем) до щорічної спільної молитви та практичних зусиль, спрямованих на порятунок природи.

На сьогодні до даної ініціативи долучились чисельні церкви православної, католицької та протестантської традицій. Того ж 1989 року в Європі розпочала свою діяльність Європейська Мережа Екологічної Співпраці Християн (European Christian Environmental Network).

Теги: