На зустрічі з керівниками православного духовенства області голова Луганської облдержадміністрації Валерій Голенко заявив: «Обласна влада зацікавлена в тому, щоб Луганщина стала справжнім духовним центром на Сході України». Про це стало відомо з сайту Луганської обласної державної адміністрації, передаэ РІСУ.

У зустрічі з губернатором Луганщини взяли участь керівник Луганської єпархії Української Православної Церкви Митрополит Луганський і Алчевський Іоанникій, керівник Північнодонецької єпархії УПЦ єпископ Північнодонецький і Старобельський Агапіт, а також заступник голови Луганської облдержадміністрації Родіон Мірошник і начальник відділу у справах релігій Олександр Козенко.

Учасники зустрічі обговорювали питання про надання луганському духовному училищу статусу духовної семінарії. «Для нас дуже важливо, щоб духовність в нашому регіоні розвивалася, тому ми всіляко підтримуємо і прагнемо допомагати Церкві у вирішенні проблемних питань», – запевнив губернатор Валерій Голенко. Як зазначив Митрополит Іоанникій, перетворення училища в семінарію – це не лише престижно для регіону, але й створення можливості для підготовки молодих священиків, попит на яких зростає у зв’язку з будівництвом нових храмів.

Крім того, під час зустрічі губернатора зі священнослужителями обговорили низку інших питань, пов'язаних зі станом релігії у Луганській області.

Теги: