17 вересня, в місті Глухові Сумської області відкрився дводенний саміт президентів Росії та України. Під час перебування в Глухові Віктор Янукович і Дмітрій Медведєв, окрім іншого, відвідали Трьох-Анастасьевскій Собор – найбільший храм міста.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмітрій Медведєв приєдналися до автопробігу, присвяченому 100-річчю першого автопробігу Санкт-Петербург-Москва-Київ. Разом з учасниками автомарафона президенти України і Росії перетнули кордон з Брянської області РФ до Сумської області України.

Як повідомляє сайт Конотопсько-Глухівської єпархії, в Анастасієвському кафедральному соборі президентів двох країн зустрічав керуючий Конотопсько-Глухівської єпархії архиєпископ Лука (Коваленко). Після короткого молебня, звертаючись до перших осіб Росії та України, владика Лука побажав їм міцності сил духовних і тілесних для праці на благо наших богоспасаємих народів. Архиєпископ Лука закликав Віктора Януковича і Дмітрія Медведєва не забувати, «що Православ'я є віра любові».

«Покривайте своєю любов'ю всіх, хто сподівається на вашу турботу, і Господь не залишить вас. Тільки в мирі та злагоді можливий шлях вперед», – сказав архиєпископ Лука і подарував президентам ікони «Собор Глинських старців».

Зі свого боку високі гості теж подарували собору ікону і церковне начиння.

На молебні в соборі також молилися губернатор Сумщини Юрій Чмир, народний депутат Андрій Деркач і інші офіційні особи, пише РІСУ.

Теги: