«Антону Харитонову пред’явлено остаточне звинувачення слідства. Розслідування справи завершується, матеріалів – на 20 томів. З дня на день почнемо знайомитися з ними, – розповів «Сегодня» адвокат головного підозрюваного, екс-паламаря Антона Харитонова, Юрій Шуляков. Версія міліції така, що два брати (Антон та Сергій) і діючий паламар Євген Федорченко підірвали церкву. Антон нібито отримав бомбу від старшого брата і передав її чинному паламарю. Мені не віриться в це, тому готовий захищати Антона».

Як з’ясувала «Сегодня», у вівторок після десятиденного арешту на свободу вийшла адвокат Федорченка Лариса Шевчук. Міліція звинувачує її в дачі хабара слідчому в розмірі $ 3 тис (за офіційною версією запорізького облуправління МВС, Шевчук дала хабар у рамках іншої справи, за допомогою грошей вона хотіла, щоб її клієнта залишили на підписці, а не заарештовували). «Так, мене відпустили, приходжу до тями», – коротко відповіла газеті Шевчук.

«Лариса зараз усунена від захисту Федорченко, їй показують «кіно» - запис того, як вона передавала слідчому гроші, які в міліції називають хабарем», – розповіла одна з помічників адвоката. Раніше Шевчук стверджувала, що правоохоронці її підставили, і гроші, які вона принесла слідчому, були призначені для потерпілих у справі про крадіжку.

Як повідомлялося, 28 липня близько 16.30 у Запоріжжі у Свято-Покровському храмі Української Православної Церкви (Московського Патріархату) стався вибух. За попередніми даними, вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Дев'ятеро осіб дістали поранень, від численних ран на операційному столі померла черниця. Порушено кримінальні справи за фактом умисного вбивства, замаху на вбивство, умисного пошкодження чужого майна. Про це передає РІСУ.

Теги: