Тернопільська обласна рада подаватиме апеляцію (на рішення Тернопільського окружного адміністративного суду у справі Почаївського храмового комплексу, - ред.), але вже зараз можна передбачити, яким буде рішення, адже його прийняття, вочевидь, лежить не у правовій площині, а політичній.

     «Але хочу висловити чітку позицію, яку я вже неодноразово заявляв – українські святині мають належати українському народу», - про це заявив голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

     «Силові органи чітко дали зрозуміти, що найвищому представницькому органу Тернопілля, обраному громадою краю, зась до духовних святинь краю, до історичних пам’яток, до скарбниці нашого минулого, сьогодення та завтрашнього дня. Безперечно, обласна рада подаватиме апеляцію, але вже зараз можна передбачити, яким буде рішення, адже його прийняття, вочевидь, лежить не у правовій площині, а політичній. Але хочу висловити чітку позицію, яку я вже неодноразово заявляв – українські святині мають належати українському народу – у цьому я твердо переконаний», – зазначив голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда у коментарі ZAXID.NET.

     Нагадаємо, 22 вересня Тернопільський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора Тернопільської області, таким чином була прийнята постанова про визнання незаконним та скасування рішень сесій Тернопільської обласної ради від 27 серпня 2009 року № 745 «Про створення тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, а також дотримання земельного і міграційного законодавства», від 11 лютого 2010 року № 856 «Про інформацію тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату.

     Як повідомили власкору ZAXID.NET в прес-службі Тернопільської обласної ради, прокуратурою Тернопільської області вищенаведені рішення, якими обласна рада доводить неправомірність передачі, як з морального, історичного, державницького, так і національного погляду храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату, були опротестовані. У свою чергу Тернопільська обласна рада відхилила даний протест прокурора.

     Проте вже 22 вересня під час першого і єдиного засідання суд задовольнив позов прокурора. Таким чином було скасовано рішення Тернопільської обласної ради, що стосувались передачі Почаївської лаври УПЦ Московського патріархату.

Теги: