Програма урочистих заходів з нагоди 75-річчя Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира

З 18 листопада в галереї «Печерська» під патронатом УПЦ розпочне роботу виставка «Тихе сяйво», присвячена 75-річчю Блаженнішого Митрополита Володимира. Проект «Духовність у сучасному мистецтві» - постійно діюча виставка-«тихий» аукціон творів кращих українських художників, збір коштів з якої піде на будівництво Кафедрального Свято-Воскресенського собору УПЦ.

На виставці «Тихе сяйво» можна буде придбати подарунок до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира і вручити його під час святкування ювілею Предстоятелю 22 листопада в Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка.

Виставка відкриється о 18.30.

У суботу, 20 листопада, Блаженніший Митрополит Володимир освятить храм в ім’я святого великомученика Георгія Побідоносця на місці, де в роки Великої Вітчизняної війни знаходився Лютізький плацдарм.

Того ж дня, 20 листопада, Блаженніший Митрополит Володимир візьме участь у Всеукраїнській конференції лікарів-офтальмологів, що відбудеться в Києво-Печерській Лаврі.

У неділю, 21 листопада, Блаженніший Митрополит Володимир відвідає виставку дитячих малюнків у Галереї «Соборна» (на місці будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ).

Також цього ж дня, 21 листопада, Предстоятель відкриє нову експозицію в Церковно-археологічному кабінеті Київської Духовної Академії.

З 22 листопада по 6 грудня в Україні перебуватиме ікона Божої Матері «Умиління», перед якою молився й упокоївся преподобний Серафим Саровський.

У понеділок, 22 листопада, о 15.20 відбудеться зустріч ікони Божої Матері «Умиління», яку доставить в Україну Святіший Патріарх Кирил, в аеропорту «Бориспіль».

О 16.00 — Молебень перед іконою Божої Матері «Умиління» в Києво-Печерській Лаврі.

О 19:00 — Урочиста Академія в Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка.

У вівторок, 23 листопада, о 8:00 розпочнеться урочиста Божественна літургія в Києво-Печерській Лаврі.

Завершаться урочистості з нагоди ювілею Предстоятеля у середу, 24 листопада, Божественною літургіою в храмі на честь Усіх святих, що на місці будівництва Воскресенського кафедрального собору УПЦ. У храмі також буде відправлено молебень біля ікони Божої Матері «Умиління». 

Теги: