23 листопада, після Божественної літургії в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври з нагоди 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира Президент України Віктор Янукович привітав Предстоятеля УПЦ з ювілеєм.

«Ми сьогодні святкуємо ювілей великого сина українського народу – Блаженнішого Митрополита Володимира, - відзначив Глава держави. - Та дорога, яку пройшов Блаженніший Володимир, є яскравим прикладом служіння Православній Церкві, служіння своєму народу. Ми знаємо Митрополита Володимира як людину, яка своїм словом об’єднувала народ. Я завжди відчував допомогу, благословення і любов Блаженнішого Володимира. І сьогодні прийшов вклонитися моєму духівнику, людині, яка приклала свою руку до моєї долі, до моєї душі. Дозвольте висловити Вам слова вдячності і любові – від мене і від моєї сім’ї».

Говорячи про життя в нашій країні, Президент наголосив, що сьогодні Україна йде шляхом реформ: «Кожен крок ми завжди робимо з благословенням, прагнемо того, щоб Господь допомагав усьому українському народові пройти непростий шлях реформ, модернізації нашої держави, знайти вихід із найскладнішої економічної кризи, подолати існуючі перешкоди, зміцнити нашу країну і зробити український народ вільним від злиднів».

За словами Президента, у подоланні труднощів, з якими стикалися Україна та весь український народ на своєму шлях, разом із нами «і співпереживав, і молився Блаженніший Митрополит Володимир».

Глава держави подякував Предстоятелю УПЦ за його діяльність і вручив державний орден Свободи, повідомляє сайт УПЦ (МП) Православіє в Україні.

Теги: