Диск регента змішаного хору КДАіС ігумена Романа (Підлубняка) «Урочисті піснеспіви Божественної літургії» вийшов у записі на диску до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира.

До диска увійшли твори ігумена Романа у виконанні хору Київської духовної академії та семінарії з циклу «Урочиста Літургія», написаного на честь ювілею Предстоятеля Української Православної Церкви.

«Необхідність записати диск, твори в якому будуть присвячені знаменній події в житті Православної Церкви, відчув і наш хор, – розповідає отець Роман. – Написання цих творів – внутрішня потреба і внутрішнє відчуття», – повідомляє Православіє в Україні.

В основі композиції – незмінні піснеспіви Божественної літургії. «Я схилявся до традиційних національних наших українських наспівів. А, наприклад, «Милість мира» – це не оригінальна моя музика, а лише обробка єрусалимського наспіву для змішаного хору, – зазначив отець Роман. – Тому цей твір доволі знайомий тим, хто співає на криласі».

За богослужінням ці твори вже виконувалися. А вперше фрагменти Літургії звучали 9 листопада під час святкування Актового дня Київських духовних шкіл, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця.

Презентація твору в концертному виконанні планується на 25 грудня у галереї «Соборній», що на місці будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального собору (Залізничне шосе, 3).

Теги: