2 грудня 2010 року Патріарх Київський Філарет (Денисенко) зустрівся з головою ВО «Батьківщина» Юлією Тимошенко. Предстоятель Київського патріархату привітав Юлію Володимирівну з ювілеєм, побажав міцного здоров’я та Божого благословення у всіх добрих справах, а також нагородив її орденом Святого Андрія Первозванного  ІІ ступеня – найвищою церковною нагородою УПЦ КП.

Патріарх також вручив Ю. Тимошенко вітальну адресу, в якій, зокрема, сказано:

«Кожна людина отримує життя, як дар від Бога, як таланти, які вона має примножити – на славу Творця і на користь ближнім. Тому День народження, а особливо ювілей – це час не тільки для вітань, але, в першу чергу, – для подяки Господу, для роздумів про минуле та майбутнє. Бажаю, щоби і в радості перемог, і у скорботі випробувань Ви завжди пам’ятали, що поруч з кожним із нас – Господь, від Нього ми отримуємо силу і мудрість переносити випробування і тільки з Його допомогою здобуваємо правдиві перемоги. Пам’ятайте, що слава чи безслав’я у світі цьому – тимчасові, а правдивим і цінним є лише те, що належить до вічності.

Ви обрали шлях політика, який є шляхом служіння своєму народові. Цей шлях – надзвичайно важкий і тернистий. Бо влада в світі цьому хоча і оточена славою та могутністю, але у своїй сутності є служінням на благо ближніх. Вона є меч, даний щоби захищати добро і карати зло. Від Господа також є і мудрість, яка дає можливість робити правильний вибір, тому не даремно цар Соломон, отримавши владу, не просив у Бога нічого, окрім мудрості.

В цей святковий день від себе особисто і від Київського Патріархату я також бажаю Вам мудрості, сили духу, натхнення у служінні українському народові! Бажаю, щоби Господь завжди оберігав Вас, благословляв Ваші добрі справи, милостиво вислуховував Ваші молитви, укріпляв у випробуваннях!

Міцного здоров’я, душевного миру, сил і мужності у боротьбі за правду!»

З нагоди свята та на згадку про зустріч Патріарх подарував Юлії Тимошенко ікону Божої Матері, повідомляє прес-служба Київського патріархату.

Теги: