У Львові заявили, що на духовенство церков УПЦ Київського патріархату чинять тиск із метою змусити священиків та архієреїв перейти під юрисдикцію УПЦ (МП).


Львівська міська рада закликає Віктора Януковича не допускати преференцій для Української православної церкви (Московського патріархату) з боку влади, повідомляє ТСН.

Міськрада заявляє, що на духовенство церков Української православної церкви Київського патріархату чинять тиск із метою змусити священиків та архієреїв перейти під юрисдикцію УПЦ (МП).

"Ці дії є спробою порушення міжконфесійного балансу в Україні в інтересах російської православної церкви", - заявили в міськраді.

Львівська міськрада також просить президента не допустити передачі Софійського собору в Києві під контроль УПЦ (МП).

"Передача собору під практичний контроль однієї з конфесій, яка є недружньою до національних інтересів українського народу, і утримання його за державний рахунок означатимуть фактичне встановлення в Україні державної релігії - московсько-чекістської єресі "патріарха" Гундяєва" (Кирила) - наголосили в міськраді.

Депутати вимагають від вищих органів державної влади припинити нав'язування нетрадиційної для українців релігії.

Раніше Тернопільська міська рада на сесії 5 січня направила Януковичу звернення, у якому заявляє про дискримінацію владою Української православної церкви Київського патріархату на користь Української православної церкви (Московського патріархату).

Теги: