Недавно керуючий Волинською єпархією УПЦ (МП) митрополит Ніфонт провів прес-конференцію для ЗМІ, на якій звернувся до всіх волинян.

У зв'язку з тим, що останнім часом на Волині поширилися випадки, коли недобросовісні люди, прикриваючись благословенням владики, ходять по домівках і збирають гроші нібито для сиріт, владика Ніфонт закликав волинян бути дуже уважними як у Різдвяні свята, так і протягом року.

- Якщо ж у вашу домівку постукали такі люди - обов'язково попросіть пред'явити документ, який би посвідчував наше благословення,- сказав владика. - Кілька років поспіль віруючі люди за власним бажанням та з нашого благословення дійсно ходять по домівках та організаціях Луцька з колядками та вітаннями. Зібрані кошти передають на будівництво собору на честь Всіх Святих землі Волинської. Але кожна група колядників має письмове благословення, на якому є підпис і мокра печатка.

Владику вражають також випадки, коли люди одягають священицький одяг і збирають таким чином кошти нібито на будівництво храмів. Якщо хтось дійсно збирає кошти на будівництво храму, він також обов'язково має письмове благословення правлячого архієрея.

Митрополит закликав усіх лучан та волинян, які помітили людей сумнівної поведінки та ще й без документів, які збирають кошти на згадані цілі, - обов'язково повідомляти міліцію та не піддаватись улесливим проханням пройдисвітів.
  

Теги: