До участі запрошуються педагоги, зацікавлених викладанням історії в транснаціональній перспективі, що шукають нових поштовхів і хочуть розробляти авторські програми навчання у міжнаціональній групі. Семінар відбудеться 23-27.02.2011 у Міжнародному домі зустрічей, Кшижова біля Вроцлава (Польща).

Як розмовляти з молоддю про новітню історію? Як передати її багатовимірну суть? Як її інтерпретувати у регіональному, національному, європейському і глобальному контекстах? Як навчати критичному підходу до історичних інтерпретацій? Як розмовляти про вплив політики на історичні оповіді? І як створювати для молоді можливості вивчення історії у міжнародній групі?

Під час практичних занять, дискусій, лекцій і презентацій учасники семінару шукатимуть відповідь на наведені вище питання. До програми також будуть включені: дебати на тему сприйняття історії і її представлення в регіональному, національному та європейському контекстах; лекції на тему історії і дидактики; аналіз двонаціональних та міжнародних підручників, дискусія про вплив політики на творення історії, представлення міжнародних історичних проектів та практичні заняття на тему фінансування тристоронніх проектів. На підставі зібраної інформації учасники розроблять концепції занять у тристоронньому контексті.

Робочі мови семінару: польська, українська та німецька


Вартість участі: поляки – 50 €, німці – 60 €, українці – 40 €.
Компенсація коштів проїзду до 50%, проте не більше, ніж 80 €.

Kreisau-Initiative Berlin i Фонд «Кшижова» для Європейського Порозуміння спільно організовують міжнародні семінари, конференції і проекти для молоді вже понад 20 років. Обидві організації мають за мету діяльність задля збереження миру, порозуміння між народами та взаєморозуміння між людьми з різних культур через широку освітню програму для усіх поколінь.

Проект фінансується Фондом імені Маріон Динхофф.

szaflik@kreisau.de

Kreisau-Initiative Berlin e.V.
  c/o Allianz
  An den Treptowers 3
  12435 Berlin
  Niemcy
Факс:   +49 30 53 02 79 23

Теги: