Тиждень Подружжя – це міжнародний рух, створений з метою поширення авторитету сім’ї в суспільстві та утвердження цінності родини та шлюбу як найбільш значимого суспільного інституту.

Мета Тижня Подружжя: кожного року протягом одного тижня зробити подружжя та шлюб головними темами в країні, об’єднавши для цього зусилля громадських організацій, державних та недержавних інституцій, медіа та журналістів,християнських церков, бізнесу та всіх небайдужих людей.


 

В Україні у 2010 році кожен другий шлюб закінчувався розлученням. Протягом останніх 13-ти років  відсоток розлучень в нашій країні становить 55,8% (www.ukrstat.gov.ua).

Подружжя та сім’я за даними численних соціологічних досліджень є універсальною цінністю у всіх регіонах України. Тому зусилля усіх християнських церков повинні бути сконцентровані на відновлення та поширення цінності сім’ї та шлюбу.

Церква, як ніяка інша інституція, покликана відновити в українському суспільстві розуміння цінності традиційного християнського союзу між чоловіком та жінкою. Відповідальність церкви перед Богом – це здорові та щасливі родини в Україні в Господі.

Давайте об’єднаємось задля спільної мети та станемо справжніми духовними поводарями Тижня Подружжя в Україні!

Запрошуємо всі помісні церкви, пасторів, духовних лідерів та наставників, паству та всіх небайдужих християн підтримати та долучитись до щорічного Тижня Подружжя в Україні 15-22 травня 2011 року.

Щоб долучитися до Тижня Подружжя в Україні помісна церква може

протягом тижня (15-22 травня):

 

  • Повністю присвятити два недільні богослужіння (15 травня, 22 травня), а особливо проповідь на них, темі подружжя та шлюбу, особливій ролі шлюбу та подружжя в Божому плані в житті християнина.
  • Зосередити молитовні зусилля церкви навколо потреб українських родин та зміцнення інституту традиційного шлюбу в Україні: наприклад, присвятити сімейній тематиці групові та нічні молитви, зосередитися на цій темі під час молитов на богослужіннях чи на зустрічах малих груп, молитися всією церквою за благополуччя українських родин протягом Тижня Подружжя (15-22 травня).
  • Організувати церковні заходи, присвячені цінності шлюбу та подружжя, в церкві чи за її межами: наприклад, показ християнського сімейного кіно, зустріч молодих родин з досвідченими в шлюбі християнами, проведення християнських концертів чи тематичних вечорів для подружніх пар.
  • Інформувати паству та членів церкви про можливості, які вони можуть отримати під час Тижня Подружжя в Україні.
  • Молитися за ефективне проведення Тижня Подружжя в Україні.

Список не є вичерпним, радше він покликаний перелічити найлегші способи долучиться до Тижня Подружжя в Україні. Сподіваємося, що ваші ініціативи вийдуть далеко за межі цього переліку.

Долучайтесь до Тижня Подружжя в Україні!

Будь ласка, проінформуйте організаційний комітет про ваші ініціативи marriageweekUA@gmail.com .

www.marriageweek.in.ua Ми обов’язково розмістимо їх на нашому сайті та донесемо до всіх партнерів Тижня Подружжя в Україні.

За більш детальною інформацією звертайтеся до комунікаційного директора Тижня Подружжя в Україні – Олена Шабуніна, тел. 093 210 31 50

Ініціаторами Тижня Подружжя в Україні виступили ГО «Сімейний Клуб» (www.familyclub.org.ua) та благодійний християнський фонд «Молодь з місією» в Україні (www.ywam.org)

Теги: