Патріарх Єрусалимський Теофіл III: "Україна гідна того, щоб стати центром міжнародного міжконфесійного діалогу"Патріарх Єрусалимський Теофіл III, який уперше відвідав нашу країну 28-29 березня 2011 року для участі у Міжнародній міжконфесійній конференції «Світові релігії і громадянське суспільство у боротьбі з ненавистю і екстремізмом», подякував Президенту України Віктору Януковичу за теплий прийом в Україні.

«Приємно відзначити, що під Вашим керівництвом, стараннями таких політиків і керівників як Олександр Фельдман, Микола Азаров, Олександр Попов - Україна стає країною, де релігійна і світська влада тісно взаємодіють задля вирішення актуальних гуманітарних проблем.

Упевнений, що Ваша ініціатива щодо розвитку міжнародної міжконфесійної конференції «Світові релігії і громадянське суспільство: у боротьбі з ненавистю і екстремізмом» у формат щорічного Київського міжконфесійного форуму стане важливим кроком на шляху до посилення Україна на міжнародній гуманітарної арені.

Україна, як країна, на території якої традиційно і мирно співіснують представники різних світових релігій і національностей - гідна того, щоб стати центром міжнародного міжконфесійного діалогу» - сказано у подячному листі Патріарха.

Патріарх Єрусалимський Теофіл III у своєму листі також благословив благі починання Президента України Віктора Януковича, повідомляє сайт Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії.

Теги: