З ініціативи священиків парафій у місті Рожища отця-каноніка Романа Бурника, настоятеля римо-католицької парафії Преображення Господнього та о. Василія Шняка, декана Рожищанського деканату УПЦ КП вже протягом шести років у волинському місті Рожище під час Великого посту відбувається міжконфесійний молебень Хресної дороги.

За повідомленням Католицького медіа-центру, цього року розважання розпочалися в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП, потім вулицями міста священики по черзі роздумували над стояннями Хресної дороги. Завершилась Хресна дорога в католицькому храмі Преображення Господнього.

Вірні мали можливість поклонитися частинці Хреста, на якому був розіп’ятий Спаситель. Реліквіарій з частинкою Хреста Господнього, що був чудесним способом збережений під час атеїстичної навали, був привезений з кафедрального собору м. Луцька. За словами настоятеля собору свв. Апостолів Петра і Павла о. кан. Віктора Маковського,  реліквіарій з частинкою Хреста Господнього в 1527 році передав Папа Климентій VII для катедри в Луцьку. Збереглася також  папська грамота до реліквіарія., інформує РІСУ.

Теги: