Якщо уявити, що харківська площа Свободи - це храм, то Кирило повинен читати проповідь з боку вул. Сумської. Таким чином, патріарх буде звертатися не тільки до парафіян, але й до Леніна.

У Харкові вживаються безпрецедентні організаційні заходи у зв'язку з приїздом московського патріарха Кирила. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Glavnoe.ua. За інформацією видання, серед іншого, розглядається ідея прикрити чимось пам'ятник Леніну.

8 травня Кирило виступить з проповіддю на найбільшій площі Європи - площі Свободи, де вже почали монтувати сцену.

"Такого не було навіть під час візиту Медведєва і Януковича в квітні минулого року", - розповіло джерело.

За його словами, зокрема, дана команда прибрати з площі Свободи луна-парк.

Також повідомляється, що виникли суперечки навколо того, де повинна бути встановлена ​​сцена, звідки патріарх буде звертатися до парафіян. За православними канонами, амвон, з якого виголошується проповідь, в храмах розташований в східній частині.

"Якщо уявити, що харківська площа Свободи - це храм, то Кирило повинен читати проповідь з боку вулиці Сумської. Таким чином, патріарх буде звертатися не тільки до парафіян, але й до Леніна, пам'ятник якому встановлено в західній частині площі", - зазначає видання.

Організатори все-таки пішли на порушення церковних традицій і зараз монтують сцену-"амвон" з північного боку площі. Разом з тим, за інформацією джерела, вирішується питання про те, яким чином "прикрити" Леніна. Як робоча версія, розглядається пропозиція чимось завісити пам'ятник.

Теги: