Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 6-8 травня відвідає з архіпастирським візитом Донецьк і Харків.

Як заплановано, глава РПЦ візьме участь в урочистостях на честь 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, повідомили у синодальному Інформаційному відділі Російської православної церкви. 

Очікується, що він прибуде до Донецька в п'ятницю 6 травня. Вранці наступного дня він відслужить Божественну літургію у міському Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а потім відвідає спортивний комплекс Донбас-арена. 

У той же день делегація Російської православної церкви прибуде до Харкова. Патріарх Кирило відвідає Свято-Благовіщенський кафедральний собор, де звернеться з вітальним словом до віруючих. 

Увечері предстоятель візьме участь у святкуванні 90-річчя з дня народження митрополита Никодима, яке відбудеться в Харківському академічному театрі опери та балету ім. Миколи Лисенка. 

Вранці 8 травня на площі Свободи Харкова буде звершено Божественну літургію, в якій разом з патріархом Кирилом братимуть участь митрополит Київський і всієї України Володимир та духовенство з Росії та України. 

Потім патріарх візьме участь в урочистій церемонії покладання вінків до меморіального комплексу Слави та відвідає Харківське єпархіальне управління. 

У той же день делегація Російської церкви повернеться до Москви, інформує Кореспондент

Теги: