У Рівному насправді чекали на приліт Патріарха Кирила. В міжнародному аеропорту "Рівне" зібралися високопосадовці, духовенство Рівненської єпархії та віряни. Однак вони не побачили патріарха Московського.

Літак із Патріархом Кирилом на борту мав приземлитися в аеропорту Рівного близько 17-ї години. Проте бенефісу "московського гостя" так і не сталося. Чому?

От яке пояснення надали ЗМІ члени російської делегації:" По указанию украинских властей самолет Патриарха Московского и всея Руси Кирилла, находящегося в Севастополе, вылетает в Киев вместо того, чтобы направиться в западноукраинский город Ровно. Мы не знаем, кто готовит в Ровно какие провокации, и готовятся ли они вообще со стороны раскольников или каких-то политических групп", - добавил собеседник агентства "Интерфакс". Он выразил сожаление в связи с тем, что Патриарх не смог встретиться со своей паствой. "Святейший Кирилл очень хотел посетить Ровно и надеется, что его желание встретиться с паствой этого города осуществится", - отметил архиепископ Иларион. "

"Тамо убояшася страха идеже не бе страх" (Пс. 13) Однак, за нашою інформацією, ніяких протестних акцій, тим більше таких, що мали би загрозливий характер, у Рівному не могло бути. Оскільки тих, хто готовий був висловлювати протести проти приізду очільника РПЦ, насправді було дуже мало. Вони стояли вздовж траси, що веде з аеропорта в місто, а навпроти них, через дорогу, перебували прихильники патріаршого приїзду.Тобто навіть у чисельному вимірі було збережено паритет.

Тим часом на полі аеропорту готовилися до зустрічі патріарха губернатор Рівненщини В. Матчук, голова Рівненської обласної ради О.Данильчук, архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. Так само в аеропорту зібралися віряни, що готові були вітати Патріарха. Тож коли приземлився літак, почулися вигуки "Кирилл - наш Патріарх", які вщухли, щойно стало зрозуміло, що патріарха не було на борту. З літака вийшли очільники УПЦ: блаженніший Митрополит Київський Володимир, єпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Вишгородський Павел та єпископ Переяслав-Хмельницькйи Олександр. Блаженніший митрополит, спустившись із трапа, почав благословляти вірян, і вирушив у натовп із тим, щоб усі могли підійти під архіпастирське благословення. Зазначимо в дужках, що предстоятель УПЦ був без охорони, очевидно, не побоююючись жодних провокацій. Тобто вчинив, як справжній пастир, засвідчивши єдність із своєю паствою, своїм народом. Таким чином було засвідчено істинну єдність із вірними, що їх не слід розглядати як тло до ідеологічних настанов і пропагандистських кампаній, свідками чого ми всі є протягом останніх семи днів.

З Рівного блаженніший Митрополит Володимир у супроводі архієреїв і духовенства вирушив до Корецького монастиря. Очікується, що патріарх Кирил із московською делегацією прибуде з Києва до Корця близько 21-ї години.

Власна інформація ""Релігії в Україні"

Теги: