Дослідження: у католиків і протестантів рівень щастя найвищий, у православних та представників східних релігій – найнижчийПровівши численні дослідження, двоє професорів Університету Наварри (Іспанія) прийшли до висновку, що на відчуття щастя людини значно впливає приналежність до релігії, повідомляє Сatholicnews з посиланням на Агенцію CWN.

«Релігія чи деномінація становлять значний вплив на щастя людини». «У католиків і протестантів рівень щастя найвищий, а в той же час у православних чи представників інших східних релігій – найнижчий», - подає слова вчених агенція.


«Частота відвідування богослужінь і молитва також мають вплив на рівень щастя: ті, хто практикує це щодня, зазначають, що є щасливішими, на відміну від тих, хто ніколи цього не робить», - додають науковці.

Редакція порталу "Релігія в Україні" підтверджує висновки науковців: користувачі з православною самоідентифікацією, спілкуючись навіть між собою на нашому сайті, часто обмінюються агресивно-образливими коментарями. І навпаки, від католиків і протестантів, зареєстрованих на сайті, такого відвертого негативізму не спостерігається.

Теги: