29 травня в Адміністрації Президента відбулась презентація результатів першого в Україні соціологічного опитування дітей у рамках проекту «Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років Незалежності», повідомляє "Релігія в Україні".

У заході взяли участь Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, голова Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо, голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва, керівник проектів Благодійного фонду «Розвиток України» Дар’я Касьянова, керівник Управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець.

Під час опитування, яке провів Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка на замовлення Уповноваженого Президента з прав дитини та за технічної підтримки Фонду «Розвиток України» і Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні з 15 по 30 квітня 2012 року, було опитано 4083 дітей віком від 10 до 17 років, 1017 батьків, які виховують дітей до 18 років, а також 503 експертів, які працюють у сфері забезпечення прав дітей.

Батьки і діти відповідали на однакові запитання про свою сім’ю та відносини у ній, але відповіді вийшли далеко не однаковими.

"Різниця колосальна. Діти більш критичні і чесніші у своїх оцінках, а батьки "прибріхують". Давайте не вчити наших дітей брехати!" - прокоментував у Фейсбуці Юрій Павленко відповіді батьків і дітей. - Діти висловили свою позицію і чітко дають нам зрозуміти: їм не вистачає спілкування з батьками і батьківської уваги. А от батьки показали, що вони не знають, чого насправді хочуть їхні діти або, можу припустити, вони просто прибрехали нашим інтерв’юерам".

Теги: