Блаженнійший митрополит Української православної церкви Володимир звернувся до вірян з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій.

УПЦ закликає звільнитись від духовного рабства У зверненні зазначено, що "штучний голод 1932 - 1933 рр. було сплановано більшовиками з метою прискорення примусової колективізації, ліквідації "куркульства" як класу, знищення "ворожих елементів"... Це кардинальна революція світогляду - відречення від Боголюдини Христа і християнської моралі та обрання нової віри - в людинобога, в антихриста. Адепти цієї віри зажадали побудувати рай на землі, домогтися світлого майбуття для людства. Але майбуття без Бога".

Глава Церкви зазначає, що "в 1930-ті роки Україна вперше пережила штучний голод, масове вбивство мільйонів своїх громадян, цинічне, цілеспрямоване, безжальне. Лише в богоненависницькому і людиноненависницькому середовищі міг статися подібний злочин... Цей геноцид був намаганням знищити саму душу народу, привести її до повного духовного рабства".

Митрополит Володимир додав: "Україна втратила тоді мільйони своїх дітей. Усі вони зазнали тяжких мук і жахливої смерті. А ті, хто вижив, назавжди запам'ятали, що таке "рай на землі", коли він без Бога".

"Церква застерігає від глибоко хибної та антигуманної ідеології, що зробила подібну трагедію, і закликає до покаяння тих, хто ще не прозрів і не зрікся богоборства в усіх його формах, - йдеться у зверненні глави УПЦ. - Церква закликає до відмови від екстремізму, нетерпимості, помсти, братоненависництва, розділення на своїх і чужих".

Теги: