В Києві відбувся форум євангельських лідерів «Назустріч Реформації»20 грудня в столичному готелі «Хрещатик» відбувся Форум євангельських лідерів під гаслом «Назустріч Реформації».  Він об’єднав служителів церкви, політиків, бізнесменів, науковців, журналістів та християнську молодь напередодні відзначення 500-річного ювілею Реформації, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Урочистий старт подіям дасть Різдвяний концерт на Європейській площі, який розпочнеться 25 грудня о 15:00.


Учасники форуму були одностайними в тому, що потрібно будувати успішну українську державу на християнських цінностях. Зокрема, головуючий Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Михайло Паночко в своєму виступі зазначив: «Ті  країни, які поставили на перше місце Бога, стали успішними. Ті, що відкинули Його - борсаються в  купі проблем та незгод».


Спеціальним гостем форуму став секретар РНБО Олександр Турчинов. Він наголосив на тому, що Україна  прагне до Європи та європейських цінностей, але не знає до яких саме. Адже в парламенті про них дискутують і депутати – християни, і євро оптимісти, але кожен вкладає в ці поняття різний зміст. Турчинов переконаний: «Коли ми говоримо про Європу - маємо на увазі не пропагування  ЛГБТ чи вільні аборти, а надбання Мартіна Лютера, Кальвіна, пуритан, місіонерів та проповідників».


В рамках Форуму пройшло ток-шоу за участю відомих діячів та євангельських лідерів, серед  яких бізнесмен Віталій Ганжа, доктор В Києві відбувся форум євангельських лідерів «Назустріч Реформації»економічних наук Леонід Кістерський, єпископ об’єднання євангельських церков Віктор Решетинський та уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Обговорювали власну Реформацію, вплив християнства  на суспільство та молоде покоління.


Про ідею відзначення ювілею Реформації, її вплив на суспільство та важливу роль цієї події для всієї України присутнім розповів  голова оргкомітету R500 Павло Унгурян: «Наша  держава  потребує справжніх реформ. Але зміни в економічному, політичному, соціальному житті суспільства неможливі без змін духовних, в серці кожної людини. Відродження України розпочнеться тільки через духовну Реформацію»
Він запросив представників всіх церков об’єднатися  для відновлення ідей загального священства на робочих місцях, «щоб кожен християнин був місіонером через свою роботу та професію».


Форум завершився молитвою та виголошенням Слова  Божого. Наостанок голова Всеукраїнської Ради Церков євангельських християн баптистів Валерій Антонюк закликав всіх євангельських лідерів готуватися до серйозних викликів: «Наступний рік ознаменований не лише 500-річним ювілеєм Реформації. Багато хто буде святкувати  сторіччя Жовтневої більшовицької революції. Тож назріває велика духовна боротьба. І ми повинні молитися за те, щоб християнські цінності перемогли».

Теги: