"Запорізька єпархія УПЦ висловлює подяку правоохоронцям за початок слідчих дій щодо ситуації розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті в нашому краї, - йдеться у коментарі на офіційному сайті УПЦ. - Сподіваємося, що розслідування буде чесним і справедливим, і, нарешті, істина стане явною, доведе, що інформація розповсюджувана неохайними журналістами заснована лише на припущеннях і здогадках. Всім нам відомий вислів Еклезіаста про те, що «все пройде, пройде і це» – впевнені, що шум стихне, через безпідставність звинувачень, а нападки, перейдуть в інший формат, але все це лише загартує нашу віру, об’єднає всіх нас, заради збереження цілісності нашої Батьківщини. Будемо молитися, щоб розслідування пройшло швидко і особи-учасники інформаційної атаки, які своїми діями паплюжать честь нашої Матері-Церкви, будуть притягнуті до відповідальності".

Також митрополит закликає: "Закликаємо духовенство і паству посприяти правоохоронним органам, а також щодня читати акафіст Святителю Миколаю, щоб по його молитвами Господь напоумив тих, хто лихословить Матір-Церкву, і прошу піднести подяку Богові за те, що Він в ці святі дні дає можливість нам довести свою віру, а духовні язви розкрилися і були вилікувати! Пам’ятайте – з нами Бог, і є, і буде!".

Оригінальним виглядає те, що у коментарі владики Луки, опублікованому на сайті УПЦ (МП), не міститься жодного посилання на зміст порушеної кримінальної справи. Читачам може здаватися, що йдеться про розслідування якихось дій, спрямованих проти Запорізької єпархії УПЦ (МП). Однак правоохоронці насамперед розслідують дії саме представників УПЦ (МП) і організації «Радомир» щодо розпалювання релігійної ворожнечі у суспільстві.

Фото inosmi.ru


Теги: