Схвальне рішення Миколаївської обласної ради було прийнято на сесії облради у четвер, 5 липня. У проголосованому рішенні вказано, що створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні та соціальні процеси в Україні.

«Закликаємо всі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти створенню української автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави», — йдеться у  відповідному документі.

У ці ж дні, 6 липня, на сесії Черкаської обласної ради депутат від БПП Анатолій Яріш зачитав звернення до Вселенського патріарха Варфоломія щодо автокефалії української Православної Церкви.

У зверненні йшлося про бажаність встановлення в Україні єдиної помісної Церкви. Депутатам обласної ради пропонувалося підтримати ініціативу щодо надання автокефалії Православній церкві в Україні, «на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних церков».

Яріш запропонував внести це питання в порядок денний сесії, однак депутати не проголосували за це.

Фото ukrreporter.com.ua

Теги: