У регіонах із жовтим рівнем масові заходи можуть відбутися за умови присутності не більше 30 осіб, а з зеленим рівнем – не більше 50 осіб.

Переглянути актуальну карту з позначенням відповідним кольором різних регіонів України можна за цим посиланням.

Водночас у будь-якому разі організатор масових заходів повинен забезпечити дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра. Вимога щодо безпечної дистанції та необхідності одягнути захисну маску діє незалежно від того, чи захід проводиться у приміщенні або на відкритому повітрі, чи учасники заходу стоять або сидять.

Такі нововведення передбачені урядовою постановою від 13 жовтня 2020 року № 956, яка вносить зміни до чинної постанови Кабміну № 641 від 22 липня 2020 року .

Як і раніше, на території України на період дії карантину забороняється:

    - перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
    - перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;
    - самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації.

Крім цього, на території регіону або окремого міста чи селища, на якому установлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи. Такі рішення, згідно постанови Кабміну, можуть приймати Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Теги: