Під час обговорення теми медичного капеланства присутні звернули увагу на зарубіжний та вітчизняний досвід служіння священників-капеланів у лікарнях та інших медичних закладах.

Сергій Убогов, доктор фармацевтичних наук, голова Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з ВРЦіРО, зазначив: "Україна має побудувати власну модель капеланства, яка би відповідала національним особливостям функціонування системи охорони здоров’я. Ми вдячні, що під час сьогоднішньої зустрічі керівництво МОЗ проявило щиру розуміння і підтримку, конструктивність та високопрофесійний підхід до цієї справи".

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо активізації діяльності та більшої взаємодії Громадської ради та МОЗ, нормативно-правового забезпечення впровадження капеланства у медичній сфері, підготовки капеланських кадрів для потреб охорони здоров’я України, ролі релігійних організацій у вирішенні проблеми подолання пандемії COVID-19.

Нагадаємо, що спеціалізована Громадська ради з питань співпраці з Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій функціонує при МОЗ України з 2009 року на підставі Угоди про співробітництво між ВРЦіРО та МОЗ, підписаній у грудні 2008 року.

Теги: