Митрополит Епіфаній зустрівся з представниками влади, громадськими діячами й політиками, представниками Синодальних установ ПЦУ, колективом Київської православної богословської академії, журналістами, духовенством та вірними.

Також він зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. На зустрічі був присутній завідувач Відділу з питань релігій, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету міністрів України Андрій Юраш.

На початку спілкування прем’єр-міністр привітав митрополита Епіфанія з другою річницею інтронізації та Днем народження.

Сторони обговорили позитивну взаємодію уряду й Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також нещодавні зустрічі президента Володимира Зеленського та самого Дениса Шмигаля з Вселенським патріархом Варфоломієм.

У ці ж дні президент України Володимир Зеленський привітав митрополита Епіфанія з днем народження.

«Присвятивши своє життя служінню Богові та Церкві, Ви докладаєте значних зусиль для збагачення духовного життя нашого народу, збереження і підтримки суспільної злагоди й міжконфесійного порозуміння», – зокрема йдеться у привітанні президента.

Предстоятель ПЦУ 3 лютого зустрівся з п’ятим президентом України Петром Порошенком. У зустрічі також взяв участь народний депутат України Ростислав Павленко.

На початку спілкування Петро Порошенко привітав митрополита Епіфанія з другою річницею інтронізації та днем народження.

Також митрополит обговорив з гостями перспективи подальшого становлення Православної Церкви України та соціальні проекти й міжнародну діяльність.

Свої вітання на адресу предстоятеля помісної Української Православної Церкви з нагоди річниці інтронізації та дня народження також висловили голова Верховної Ради України Дмитро Разумков і члени депутатського корпусу, очільники відомств і служб й інші офіційні представники держави та місцевого самоврядування.

Теги: