Епіфаній підкреслив свою впевненість у тому, що в Україні обов’язково настане мир, але страх українцям у цьому не допоможе. "У ці квітневі дні ми входимо у восьмий рік війни. Війни, якої ми не хотіли, не ініціювали й не провокували. Ми ніколи не зазіхали на чуже, не прагнули поневолити інших чи загарбати чиюсь територію. Війни, в якій ми захищаємо Богом дану нам землю, наш народ і наші цінності", – підкреслює Епіфаній.

Також, на думку Епіфанія, країна-агресор знає, що український народ не знищити обстрілами і брехнею, тож почала ширити серед українців вірус страху та збільшувати психологічний тиск.

Глава ПЦУ вкотре нагадав, що українська Церква завжди підтримує український народ.

Також 15 квітня митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин під час зустрічі з прикарпатськими журналістами заторкнув питання загострення ситуації на східному кордоні держави.

За його словами, Україна прагне свободи, а не чинити комусь прикрощі: «Найбільше Церква має дбати про те, щоби відвернути найбільшу біду – війну. Зараз такий час, що не заборонені жодні конфесії, відкриті храми і намагаємося жити в мирі, у любові всі разом. Україна не є такою, що хоче робити комусь прикрість. Але та ідеологія, з якої ми свого часу вийшли, постає проти нас, щоб не дати нам волі, будувати Україну, основи демократії. Ми зобов’язані захищати це все, молитися до Господа».

Митрополит Володимир, зокрема, наголосив, що Українська Греко-Католицька Церква завжди залишалася із своїм народом: «Україна вже так багато страждала. Ми всі готові до припинення війни. Але, не дай Боже, якщо буде потреба захищати свою землю, думаю, ми всі діти цієї землі і так, як робило старше покоління, маємо захищати свою землю та Церкву».


Не тільки український митрополит занепокоєний нарощенням військової сили РФ на українському кордоні. Своє занепокоєння висловили канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. До деескалації та дипломатичного вирішення кофлікту закликав і президент США Джо Байден.

Теги: