Міносвіти затвердило шкільну програму основ християнської етикиУ Національному університеті «Острозька академія» презентували першу в Україні програму для школярів з основ християнської етики.

Про це кореспонденту ZAXID.NET повідомив професор Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський.

«Вперше ми презентуємо в Україні програму з основ християнської етики для учнів 1-11 класів загальноосвітніх шкіл. Її готували майже два десятки науковців Рівненщини, Київщини, Одещини, Кіровоградщини і Житомирщини. У розробці програми взяли також участь християнські громади», - зазначив науковець.

Програма з християнської етики отримала рекомендацію Міністерства освіти і науки України (Лист 1/ІІ-6347 від 13 липня 2010 року). Тепер школярі вивчатимуть цей предмет, як факультатив у школах України. Про наявність навчальних посібників з християнської етики не повідомляється.

У той же час школи України отримують підручники з інших предметів із запізненням. Так, планується, що школи Львівщини зможуть одержати підручники до першої половини жовтня. «Всі потрібні підручники, які надруковано цього року, надійдуть у Львівську область до першої половини жовтня. Минулого навчального року ми отримали всі нові підручники наприкінці грудня», – повідомив начальник головного управління освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін.

На 10 вересня головне управління отримало від Міносвіти другу партію підручників, зокрема: «Математика» для другого класу – 21650 приміринків (88% від потреби), «Хімія» 10 клас – 8247 примірників (33%) та «Німецька мова» 10 клас – 500 примірників(45% ).

Планом завезення підручників передбачено отримати 552514 примірник навчальних підручників.

Теги: