Міжнародна православна благодійна організація (IOCC) готова допомогти ЯпоніїМіжнародна православна благодійна організація (IOCC ) готова запропонувати допомогу постраждалій Японії. Про це РІСУ  повідомили у консисторії Української Православної Церкви в США, яка від імені (IOCC) оголосила про збір пожертв.

Магнітута коливань від землетрусу, який стався 11 березня в Тихому океані на північному сході Японії, становила 8.9 балів. За попередніми даними, сотні людей загинули як від землетрусу, так і від потужного цунамі, яке обрушилося на все Тихоокеанське узбережжя.

У зоні, що найбільш постраждала від стихії, в Сендаї, знаходився і храм Автономної Православної Церкви в Японії. Проте, як повідомляє Правмир, він не зруйнований. За словами місцевого епісокпа, він не може вийти на зв'язок з прихожанами і оцінити міру збитку, нанесеного території, оскільки телефонний  зв'язок і електрика не працюють. У Сендаї недалеко від узбережжя океану також живе літній священик Василь. Матінка Марія Мацушима з Нагої повідомила також, що люди бояться повторень землетрусів, і православні японці просять молитв.
 

Виконавчий директор (IOCC) Костянтин Трянтафілов наголосив: "Ми сумуємо з приводу загибелі людей і молимося за тих, хто був зненацька захоплений цим стихійним лихом. Ми усвідомлюємо масштаби руйнувань і глибоко стурбовані долями людей, які постраждали від цієї трагедії. Наші співробітники разом з партнерами готові надати необхідну допомогу".

(IOCC) є офіційною гуманітарною організацією допомоги при Асамблеї канонічних православних єпископів Північної і Центральної Америки і членом ACT Альянсу – глобальної коаліції церков та організацій, що займаються розвитком та гуманітарною допомогою. 

Консисторія Української Православної Церкви США просить усіх охочих допомогти постраждалим надсилати кошти із позначкою «Pacific Disaster» на адресу:

UOC of the USA
PO Box 495
South Bound Brook, NJ 08880

Крім того, в Україні адміністратор Української Греко-Католицької Церкви Ігор (Возьняк) звернувся 11 березня до духовенства й мирян УГКЦ із закликом проявити «загальнолюдську співдію та християнське співчуття» до постраждалих від землетрусу й цунамі, що сталися цього дня в Японії.

Теги: