Феномен Виникаючої ЦерквиСоловій, Роман. Феномен виникаючої церкви у контексті теологічних та еклізіологічних трансформацій у сучасному західному протестантизмі - Київ: Дух і Літера, 2016. - 352 с.

Книга присвячена ключовій проблемі сучасного християнського богослов’я: що значить бути християнином у світі, де вже жодна істина не видається остаточною і абсолютною. Аналіз цієї проблеми здійснюється через феномен Виникаючої церкви. Цей богословський та церковний рух бурхливо розвивається і, водночас, уникає свого категоричного самовизначення. Його мета – вийти поза межі протистояння ліберальної і консервативної парадигм та окреслити хоча б орієнтовні контури богослов’я, актуального в епоху, культурні та світогляді перспективи якої визначаються постмодернізмом. З цією метою автор здійснює ґрунтовний аналіз особливостей вчення руху, його інтерпретації Бога, герменевтики, сотеріології, антропології, літургійних та місіонерських практик.

Осмислення Виникаючої церкви відбувається у контексті сучасних світоглядних викликів, з урахуванням основних напрямів постмодерного протестантського богослов’я та актуальних еклезіологічних моделей.

Для читачів, які цікавляться проблемами, станом і перспективами християнства в епоху постмодерну.

Теги: