В Румунії відбувся V Фестиваль української церковної пісніЗ 14 по 16 серпня на запрошення губернатора та мера м. Сату Маре (Румунія) хор Свято-Володимирівської парафії УАПЦ (м. Львів-Винники) відвідав місцевих українців та взяв участь у Фестивалі української церковної пісні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Львівської єпархії УАПЦ.

16 серпня колектив на за запрошення Союзу українців Румунії відвідав с. Вишня Рівня Мармороського повіту, де взяв участь у V Фестивалі української церковної пісні, який організовує асоціація церковного хору української православної парафії Різдва Богородиці на чолі із парохом о. Юрієм Альбічуком та п. Сімоною Левою.

Участь у події взяли українські колективи із м. Сяніка (Польща, ансамбль "Відимо" ОУП в Польщі), м. Сігету, с. Кривий, с. Поляни та із м. Солотвино Закарпатської області України. Також була присутня довголітній радник Міністерства культури Румунії Ярослава Колотило.


Завдяки старанню Марії Банах, диригента та активної парафіянки, співпраця між українцями Румунії та України продовжується та дає свої результати.

Фото Facebook

Теги: