Open Doors оприлюднить список 50 країн, в яких переслідують за релігійні переконання4 січня 2012 організація з контролю за релігійною свободою Open Doors США опублікує свій список за 2011 рік. До нього увійдуть 50 країн з найвищим рівнем переслідувань за релігійні переконання, повідомляє УНІАН з посиланням на CNL-NEWS з посиланням на The Christian Post.

Список був складений на підставі 50 питань, які висвітлюють різні виміри релігійної терпимості. У зборі інформації брали участь інтерв`юери, місцеві представники й переслідувані.

Північна Корея вже 10 років залишається нагорі списку. Тим не менше, число християн у Північній Кореї продовжує рости, і зараз складає близько 400 тисяч чоловік.

Ще одна країна в перших рядках списку - Іран. Іран привернув особливу міжнародну увагу в році, що минає ув`язненням християнського пастора Юсефа Надархані, який був арештований в 2009 році й засуджений пізніше за віровідступництво, що тягне за собою смертний вирок.

Критики підозрюють, що Єгипет, який був на 19-му місці в минулому році, у списку цього року, швидше за все, підніметься вище через «Арабську весну» та зіткнення між християнами й правлячою військовою радою. Підраховано, що 95 тисяч християн емігрувало з Єгипту з часу початку цих подій у лютому, повідомляє Федерація прав людини в Єгипті.

Теги: