У суботу, 14 липня, в столиці Аргентини Буенос-Айресі відбулася демонстрація на захист української мови, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gazeta.ua.

Організаторами протестної акції виступили активісти Української центральної репрезентації в Аргентині. Протестна акція проти "мовного" закону відбулася у два етапи: представники української діаспори зібрались з мітингом біля столичного пам'ятника Тарасу Шевченку, а згодом вирушили пікетувати посольство України в Аргентині.

У заходах взяли участь більше 100 учасникыв. А загалом понад 300 українців того ж дня поставили свої підписи на підтримку рідної мови у книзі, яку разом з листом передали Президенту Віктору Януковичу через посольство.

"Українська мова є єдиною державною мовою в Україні, згідно з Конституцією України, і це буде відстоюватися в Україні і за кордоном",- йдеться у зверненні.

У неділю, 15 липня, в усіх українських церквах молилися за рідну мову, а, крім того, українці Буенос-Айреса зібралися на "Aкт на захист української мови і культури".

Раніше українська діаспора планувала пікетувати 9 дипустанов України. Таким чином, з додатковою протестною акцією в Аргентині, загалом мало відбутися 10 пікетів українських консульств та посольств.

11 липня діаспора пікетувала дипустанови України у Нью-Йорку, Франкфурті, Празі, Лондоні, Гамбурзі та Парижі. Раніше пікет посольства України відбувся у Вільнюсі. 15 липня протест відбувся у Чикаго, а 18 липня українці прийдуть під дипломатичне представництво України у Торонто.

Теги: