24 вересня у місті Новий Сад, Сербська Республіка, розпочала роботу V Зустріч Міжправославної мережі центрів із вивчення новітніх релігійних рухів і деструктивних культів. Тема заходу – «Гуруїзм, деструктивні культи, особистісні, духовні і соціальні проблеми та їх вирішення», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

На нараду, яка цього року проводиться на території Бачської митрополії Сербської Православної Церкви, зібралися понад 1000 учасників із 30 країн.

З благословення Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира Українську Православну Церкву представляє делегація Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святого Іоанна Златоуста, що з 2012 року діє при Синодальному відділі УПЦ по роботі з молоддю. Очолює представництво від України голова Синодального молодіжного відділу, голова Піклувальної ради апологетичного центру, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона (Черепанов).

У складі делегації — голова Київського відділення Всеукраїнського апологетичного центру ієромонах Хризостом (Грищенко), члени правління центру протоієрей Максим Денисенко та Володимир Рогатин.

Міжправославна нарада розпочалася з урочистого молебню. Далі у програмі заходу пролунали вітальні слова від голів Помісних Православних Церков: Вселенського Патріарха Варфоломія І, Патріарха Сербського Іринея, Патріарха Антіохійського і всього Сходу Ігнатія ІV, Патріарха Румунського Даниїла, Грузинського Католікоса-Патріарха Ілії ІІ, митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави та інших.

Вітальне слово від голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Волоколамського Іларіона зачитав професор Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету (м.Москва) Олександр Дворкін.

Привітання від митрополита Київського і всієї України Володимира зачитав єпископ Обухівський Іона.

Міжправославна нарада тривала упродовж трьох днів і розглянула актуальні питання вивчення і протидії гуруїзму та новітнім деструктивним рухам.

Теги: