У м. Перуджа (Італія) українська греко-католицька громада протягом 15 років молилася в різних храмах, а від сьогодні українці Перуджі можуть щодня молитися у своєму храмі. Урочистості розпочалися архієрейською літургією, яку очолив апостольський візитатор для українців в Італії владика Діонісій (Ляхович). Із ним співслужили отці Марко Семеген і Микола Щербак та італійські гості - дон Фабріціо і дон Антоніо.

По завершенні літургії владика висловив слова подяки капелану громади отцю Василю Гушуватому за його старання в отриманні храму.

Особлива подяка була спрямована кардиналу Гвальтієро Бассетті, який кілька хвилин по літургії урочисто завітав до громади та звернувся до вірних з архіпастирським словом, підкресливши, що, бачивши проблеми та страждання громади українців, відчув потребу просити Бога в тому, щоб громада м. Перуджа мала свій храм.

Отець Василь Гушуватий на пам'ять про відвідини подарував кардиналу ікону Крилоської Богородиці, а від хору в подарунок звучала сольна пісня.

А у Словаччині 23 жовтня вперше у греко-католицькій парафії святих верховних апостолів Петра і Павла в м. Попраді служилася архієрейська літургія українською мовою, яку очолив владика Іриней (Білик) з Рима.

З ним співслужили о. Доменік Петрік, співробітник парафії, та о. Дам'ян Габорій, який спеціально прибув на цю урочистість з м. Будапешта (Угорщина) зі своїми вірними. Дияконське служіння здійснював диякон Київської архієпархії Петро Токач.   

Богослужіння возвеличив своїм співом камерний хор "Євшан" зі Львова, який очолює диригент Ігор Даньковський.

На закінчення цього "свята зустрічі" владика уділив всім архієрейське благословення та подарував іконки "Спасіння люду римського". Після урочистостей парафіяни та гості мали можливість приклонитися до мощів апостолів Петра і Павла, які постійно перебувають у цьому храмі.

Теги: