У цьогорічному конгресі взяли участь близько півтисячі відомих вчених і молодих дослідників з Європи і з інших континентів. Багато фахівців з біблеїстики та різних гуманітарних дисциплін, пов'язаних з біблеїстикою, приїхало з Росії, Білорусі, України, Болгарії, Румунії, Греції, прибалтійських країн, а також з Ізраїлю, Індії, Японії, ПАР, Аргентини, США та ін.

Робота конгресу включала 98 тематичних секцій та семінарів. Зокрема, на спеціальній тематичній секції був виступ Галини Теслюк і Дарії Сироїд (Український католицький університет) за темою "Сприйняття «Житія св. Фекли» в російській релігійній культурі: текст та  іконографія в діалозі".

Європейська асоціація біблійних досліджень (European Association of Bible Studies - EABS) є спільнотою дослідників, що займаються академічним вивченням біблійних і релевантних їм текстів, а також артефактів, пов'язаних з ними. EABS організує і проводить щорічні конференції для дослідників з Європи та інших країн світу, а також спеціальні щорічні студентські конференції в Європі. Асоціація включає в себе близько 40 дослідницьких груп.

Дослідження EABS зосереджені на різних дисциплінарних і міждисциплінарних підходах вивчення Біблії і парабіблійних текстів і традицій. В роботі асоціації активну участь беруть представники найрізноманітніших наукових областей, які виявляють інтерес до біблійної тематики.

З самого початку діяльності EABS особлива увага приділялася традиційним для біблеїстики областям дослідження - археології, історії, текстології, раннього іудаїзму, патристичній традиції екзегези. Останнім часом в межах асоціації створюються дослідницькі програми з соціології, мистецтвознавства, літературознавства та кінематографу.

Теги: