Місію щодо виховання та формації семінаристів у обряді та традиції перейняв правлячий архиєрей єпархії Покрову Пресвятої Богородиці владика Даниїл Козлінський. Під час урочистої літургії владика Даниїл пояснив необхідність цієї інституції в нашій єпархії, наголосив на важливості та ролі духовної підготовки майбутніх кандидатів до священства та особливо зазначив необхідність поглиблення знань із різних дисциплін Церкви та обряду.

Архиєрей наголосив на тому, що в минулому ця семінарія вже приносила добрі плоди та покликання, серед них, зазначив владика Даниїл, у 90-х роках проходив формацію теперішній глава УГКЦ Святослав.

З появою нових покликань протягом останніх років семінаристи єпархії Покрову Пресвятої Богородиці отримували інтелектуальну та духовну підготовку в архидієцезіальній семінарії в місті Ла Плата, провінція Буенос-Айрес.

По закінченні літургії було прочитано декрет про відновлення духовної семінарії, її реструктуризацію та призначено виховний склад. Беручи до уваги духовні цінності УГКЦ, а особливо з огляду на осіб, які сприяли свідченню віри своїм прикладом, семінарія отримала ім'я блаженного новомученика Омеляна Ковча, покровителя душпастирів Української Греко-Католицької Церкви.

Новим ректором було призначено канцлера та настоятеля катедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі отця Назарія Кащака, духівником  владика призначив всечесного отця Карлоса Карбоча, пароха парафії Пресвятої Трійці у місті Лявальйоль.

Після урочистостей у семінарійний празник владика уділив усім своє архиєрейське благословення та побажав плідної праці у вихованні майбутніх душпастирів, заохочуючи семінаристів, щоб із ще більшим запалом поглиблювали знання про свою Церкву, відкривали для себе її скарби, а через молитву були в постійній єдності.

Теги: