На початку заїзду учасники заходу молилися за Україну. Молитву провів отець Дам`ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині. А відтак, після благословення священника, спортсмени рушили в дорогу.

Це був перший велопробіг серед українців в Угорщині. Організатором заїзду була парафія Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Сергій Бескоровайний, учасник заїзду, розповів: «Це була чудова поїздка, під час якої панувала чудова атмосфера, адже кожен долав цей далекий шлях з метою – щоб Україна була єдина і незалежна».

На завершення велосипедисти прийняли рішення створити український велоклуб та вибрали голову організації - Гембік Ліліану.

Наступний велозаїзд відбудеться 10 жовтня, після недільного богослужіння, за маршрутом Будапешт – Сентендре, який буде присвячений пам'яті відомого українського художника в Угорщині Олександра Гембіка, який нещодавно відійшов у вічність.


Цього ж дня, 25 вересня, розпочався навчальний рік для українських скаутів в Угорщині. Це вже четвертий рік навчання для любителів скаутингу серед українських дітей, які мешкають у Будапешті.

Цей осередок належить до Української асоціації федерації католицьких скаутів Європи і був створений при парафії Покрову Богородиці УГКЦ в Будапешті.

У рамках навчального року проходять дві збірки протягом місяця для наймолодшої категорії – віком від 8 – 12 років.

Теги: