Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прийняв у середу, 16 березня, главу Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинала Курта Коха, повідомляє РІСУ з посиланням на РИА Новости.

Предстоятель РПЦ привітав високопоставленого ватиканського єрарха у своїй резиденції в Чистому провулку по-англійськи: "Welcome to Moscow!" Потім кардинал звернувся до Патріарха німецькою мовою зі словами подяки за можливість зустрічі і надії на подальшу співпрацю. 

Патріарх Кирил відзначив, що перший візит кардинала до Росії припав на "цікавий час, пов'язаний з розвитком усіх сторін суспільства, у тому числі церковного життя"."Після довгих років перебування в умовах утисків Церква має можливість оновити своє покликання і свою пастирську відповідальність перед народом", – сказав Предстоятель РПЦ. 

Звертаючись до високого гостя, Патріарх Московський зазначив, що в ході бесіди він хотів би обговорити з кардиналом відносини Церкви та суспільства не тільки в Росії, але і в Західній Європі, а також питання православно-католицького богословського діалогу. Після цього зустріч продовжилася за закритими дверима. 

Кардинал привіз у подарунок Патріарху книгу Бенедикта XVI "Ісус з Назарету" з автографом автора і срібну медаль, викарбувану на честь нинішнього понтифікату. 

Як зазначали раніше представники Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського Патріархату, стосунки Російської Православної та Римо-Католицької Церков в останні роки розвиваються з "позитивною динамікою". Експерти неодноразово заявляли, що зустріч Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з Папою Римським Бенедиктом XVI виглядає все більш реальною. 

Як йдеться у повідомлення, у двох Церков загальні погляди на біоетику, соціально-економічні відносини, традиційні сімейні цінності та необхідність їх захисту. Тим не менш між Російською Православною і Римо-Католицькою Церквами стоять невирішені проблеми, зокрема, як стверджують в РПЦ, «випадки католицького прозелітизму на канонічній території Російської Православної Церкви». 

Теги: