Львівська Архієпархія Української Греко-Католицької Церкви звернулася з Послання до вірних із застереженням щодо "некатолицьких священиків, які видають себе за католицьких", передеє кореспондент "Релігії в Україні".

Останнім часом, ідеться у посланні, "у нашу спільність увійшли невідомі особи, які видають себе за католицьких священиків, однак такими насправді не є. До них належать особи із лефевристської групи Ковпака та секти Догнала. Вони одягають на себе священичі ризи, хочуть провадити молитвою, а навіть «служать» Службу Божу. Дехто з вірних через незнання, нерозважність чи байдужість, вважає, що немає різниці хто їм буде служити Літургію, вінчати, сповідати, хрестити; «як вже вбрався в фелон, - то вже священик»"

У зв"язку з цим УГКЦ заявляє, що ці особи насправді "жодного відношення що Католицької Церкви не мають" і кожний вірний Католицької Церкви, який приймє від них церковні таїнства, "робить важкий гріх, оскільки, чинить схизматичний акт проти рідної Церкви".

У посланні нагадується: довідатись, що священик є католицьким, можна за документом - декретом Архиєпископа Львівського. "Лише цей священик має право уділяти на території дорученої йому єпископом парафії усі Святі Тайни".

Як повідомлялося, всі семінаристи Української Правовірної Греко-католицької Церкви (УПГКЦ), або "групи Догнала", присягають на крові, що не розповідатимуть про приналежність до цієї конфесії.

Теги: