У Тернополі знову конфлікт місцевої влади з церквою "праведних католиків"У Тернополі представники релігійної організації "праведних католиків" намагалися встановити у парку Національного відродження хрест на місці, де було демонтовано їхню культову споруду - тоді віруючі бабусі з цієї церкви п'ять годин билися з міліцією і "беркутівцями".


Як повідомив учора під час прес-конференції міський голова Тернополя Сергій Надал, у минулу суботу близько 50 людей з релігійної громади прийшли на Микулинецьке кладовище і викопали там хрест, який було перевезено з парку Національного відродження після демонтажу їхньої каплиці.


«Представники комунальної ритуальної служби викликали міліцію. Оскільки даний хрест не є на чиємусь балансі, правоохоронці дали можливість членам громади забрати його з собою», – розповів С.
Надал.


За його даними, правоохоронці задокументували, що хрест члени громади відвезли на приватне подвір’я в приміське село Березовиця.


«Але в неділю ці люди уже з’явилися в парку із хрестом, який намагалися встановити біля Співочого поля у тому місці, де була їхня каплиця. Вони мали з собою генератори і лампи, інше необхідне обладнання. Але встановити хрест їм завадили правоохоронці», – розповів С.
Надал.


Зараз керівництво парку стежить, аби провокації не повторилися.


Як повідомляв УНІАН, капличку за 30 м від Співочого поля у парку Національного відродження було самовільно збудовано на початку 2000-х років групою людей, які стверджували, що в цьому місці біля джерела їм об’явилася Матір Божа. Невдовзі люди почали збиратися на богослужіння в цьому місці.


Представники офіційних християнських церков наголошували, що отці, які правлять там богослужіння, не є висвяченими і не належать до жодної із традиційних конфесій.


За останні 1,5 року на самозахоплених у парку землях було збудовано храм, який оточили кам’яним муром. При цьому представники громади почали чинити перепони жителям міста, які хотіли набрати води з джерела, мотивуючи це тим, що ті не достойно одягнені як для святого місця або тим, що триває служба Божа.


30 вересня після відповідного рішення міської ради усі культові споруди в парку було демонтовано.

Теги: