Карітас до свята Миколая здійснив мрії для 2 тисяч потребуючих дітей на загальну суму майже 0,5 млн грнБільше місяця тривала акція «Допоможи Святому Миколаю ─ прийди до дітей-сиріт», яку вдесяте організував Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Цього року подарунки отримали діти із 15-ти інтернатів і діти із кризових сімей. Загалом було виконано мрії близько 2 000 сиріт. Загальна сума подарунків становить близько 0, 5 млн гривень. Зібрати її вдалося завдяки доброчинцям, які виконували бажання та мрії дітей з листів, написаних до Чудотворця, повідомили для "Релігії в Україні" учасники заходу.

Задовго до свята Миколая організатори акції розвозили подарункові пакунки в найвіддаленіші дитячі будинки-інтернати, щоб всі сироти вчасно їх отримали. Одними з останніх, до кого завітали доброчинці, були Гвіздецький, Печеніжинський та Коломийський будинки-інтернати.

Карітас до свята Миколая здійснив мрії для 2 тисяч потребуючих дітей на загальну суму майже 0,5 млн грнСергій Триф’як, директор місцевої організації Карітасу, особисто розвозив та вручав подарунки дітям. «Треба всі подарунки взяти, щоб нікого не оминути, та спішити до дітей, щоб швидше подарувати їм радість та віру в здійснення мрій. На щастя, допомагали волонтери, які роздавали листи, приймали подарунки та сортували їх», ─ каже п. Сергій.

Акція відбувалася цього року приблизно так само, як і в минулі роки, зазначив Сергій Триф’як. "Діти писали листи, ми їх роздавали, і люди виконували бажання. Щоправда невелика кількість листів все ж залишилася, але ми самі купили подарунки за кошти, які доброчинці кидали в скриньки. Те, що ми змогли всім дітям забезпечити подарунки, є результатом багаторічної роботи. Люди нам довіряють, тому що бачать, куди йдуть, придбані ними подарунки, і кошти".

Цього року до акції також долучилися коломияни, які проживають у Венеції. Допомогу від них скоординував о. Андрій Танасійчук, який теж є вихідцем з Коломиї, а на даний час служить вірним Української Греко-Католицької Церкви у Венеції.

Наталія Якіпчук, вихователь Коломийського дитячого будинку-інтернату, запевнила, що всі 65 вихованок закладу із нетерпінням очікували на свої подарунки. Вже протягом п’яти років Карітас приходить до сиріт на Миколая із подарунками. В подяку за щедрість, вони підготували невелику інсценізацію з піснями, віршами, Миколаєм, янголами та чортом.

«Для цих дітей це є найбільше свято в цілому році. З неприхованою радістю вони відкривали пакунки та ділилися враженнями. Ця мить щастя буде зігрівати їхні душі протягом всього року і народить нову маленьку мрію, в здійсненні якої діти вже не сумніваються, ─ про них є кому подбати!», ─ каже п. Наталя.

Теги: