Києво-Печерську лавру відремонтують за 30 мільйонів з бюджетуСвято-Успенська Києво-Печерська лавра 15 грудня уклала угоду з товариством "Уютний дом" на роботи з проведення протизсувних заходів, протиаварійних робіт, ремонту та реставрації пам’яток. Вартість послуг складає 29,50 мільйонів гривень, повідомляє УНІАН з посиланням на "Наші гроші" і "Вісник державних закупівель".


Роботи замовлено на гроші державного бюджету, розпорядником яких є Міністерство культури. Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника". Це пояснили тим, що гроші були виділені на початку грудня, тобто, за кілька тижнів до кінця бюджетного року. Це, у свою чергу, унеможливило проведення відкритих торгів через значний час на процедуру.

Обрання саме цього підрядника в лаврі пояснили тим, що "Уютний дом" має десятирічний досвід виконання аналогічних робіт на території Києво-Печерської лаври.

З урахуванням цієї закупівлі, "Уютний дом" цього року отримав ремонтні підряди лаври на загальну суму 63,59 мільйонів гривень, пише видання.

Як передає УНІАН, у 2010 році виділені фірмі "Регіон-агробуд" 38 мільйонів гривень виявились розкраденими. Вказана фірма влітку 2010-го, тільки-но отримавши ліцензію на будівничу діяльність, виграла тендер на проведення реконструкції за 38 мільйонів. Одним із трьох рахунків підрядника, якого найняла "Регіон-агробуд", керував бухгалтер і за сумісництвом казначей лаври о. Варсофоній.

За державні гроші, які перейшли з рахунку "Регіону" на рахунки артілі директор останньої купував приватний автотранспорт, оплачував навчання дочки в КНУ, а також переказував мільйонні суми на рахунки фірми зятя, яка гасила цими коштами свої валютні кредити.

Теги: