Міністр культури Польщі Боґдан Здроєвські передав міністру культури України Михайлу Кулиняку пропозицію щодо подання переліку із 16 дерев’яних церков в Карпатах на території обох держав на внесення у Список світової спадщини ЮНЕСКО. Також польський урядовець попросив скласти необхідні документи до Центру світової спадщини UNESCO у Парижі. Про це інформує Zaxid.net з посиланням на прес-службу міністерства культури Польщі.

Спільна пропозиція Польщі та України має бути складена до кінця січня цього року, це дозволить розпочати процедуру зарахування церков до списку UNESCO ще в 2012 році.

Відповідно до інформації міністерства культури Польщі, запропоновано 8 церков на території Підкарпатського та Малопольського воєводств Польщі та 8 на території України.

До української частини переліку запропоновано Церкву Зіслання Святого Духа у с. Потелич, Жовківського району Львівської області, Церкву св. Духа у м. Рогатин, Івано-Франківської області, Церкву святого Юра у м. Дрогобичі Львівської області, Церкву св. Трійці у м. Жовква Львівської області, Церкву Різдва Пресвятої Богородиці у с. Нижній Вербіж, Коломийського району Івано-Франківської області, Церкву Вознесіння Господнього у с. Ясіня Рахівського району Закарпатської області, Церкву св. арх. Михаїла у с. Ужок Великобережнянського району Закарпатської області.

Теги: